Майката на крал Чарлз III - покойната кралица Елизабет II, доживя

...
Майката на крал Чарлз III - покойната кралица Елизабет II, доживя
Коментари Харесай

Ракът е рядка болест сред кралското семейство

Майката на крал Чарлз III - починалата кралица Елизабет II, доживя до внушителните 96 години. Баща му принц Филип пък, умря единствено 2 месеца преди да навърши 100 години. Британците ще се молят и 75-годишният им крал, прочут със здравословния си метод на живот, да доближи дълголетието на роднините си, написа " Дейли мейл ". 

Причината за гибелта и при двамата му родители е напреднала възраст, съгласно смъртните им актове. 

Ракът е бил необичайност измежду монарсите, предшествали Чарлз през XX век, като единствено един от тях е умрял преди да навърши 60 години. 

Това е неговият дядо -  Джордж VI. Той е бил тежък пушач във времената, когато смъртността поради цигарите не е била постоянно срещана. Умира ненадейно в съня си на 56-годишна възраст на 6 февруари 1952 година от коронарна тромбоза или кръвен съсирек в кръвоносните съдове или артериите на сърцето. Пет месеца по-рано е претърпял интервенция за премахване на левия бял дроб.

Официални представители настояват, че е умрял поради структурни аномалии, само че по-късно се оказва, че е имал рак на белия дроб.

На 77-годишна възраст от рак на гърлото в дома си в Париж през 1972 година умира Едуард VIII.  Той се отхвърля от престола, с цел да се ожени за разведената Уолис Симпсън и по този начин брат му става крал.

Припомняме, че Крал Чарлз III е диагностициран с рак, оповестиха от Бъкингамския замък.

Оттам споделят, че не е рак на простатата, само че е открит по време на лекуването му на уголемена простата. Видът на рака не е оголен, само че съгласно изказване на двореца кралят е почнал лекуване в понеделник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР